tiistai 12. syyskuuta 2017

Kulttuurin tuntemus: oppimispäiväkirja

Neljäs viikko:

Neljännellä viikolla keskustelimme paljon rasismista ja Etelä-Afrikasta. Puhuimme siitä miksi ihmiset syrjivät toisia "rodun" takia, vaikka kaikki ihmiset ovat ihmisiä eli samaa rotua ihon väristä, synnyinpaikasta tai muusta riippumatta. 

Tykkäsin kultruurin tuntemus tunneista paljon, koska niillä oppi paljon uutta, niillä viihtyi ja oli kiva päästä kuulemaan toisten mielipiteitä ja esittää omiaan. Käsittelimme aina tärkeitä aiheita, jotka koskettavat kaikkien elämää ja joista kaikkien pitäisi puhua ja oppia.

Kulttuurin tuntemus: oppimispäiväkirja

Kolmas viikko:

Kolmannella viikolla keskityimme erilaisiin kulttuureihin, suurena esimerkkinä Etelä-Afrikka, josta oli tarkoitus oppia jo kotona hieman kotitehtävän kautta.

Tunneilla puhuimme siitä miten kulttuuri näkyy muissa maissa ja millaisia kulttuureja on.

Tunnit ovat olleet todella mielenkiintoisia ja on kiva keskustella omista ja muiden mielipiteistä enemmän.

Kulttuurin tuntemus: oppimispäiväkirja

Toka viikko:

Teimme ryhmätöitä siitä miten erilaiset asiat näkyvät kulttuurisamme. Tämä viikko keskittyi aika paljon suomalaiseen kulttuuriin, mutta oli kiva oppia katsomaan asioita eri tahoilta.

Teimme myös toisen ryhmätyön, joka oli opas suomeen tuleville ulkomaalaiselle, siitä miten Suomessa käyttäydytään ja toimitaan.

Tunnit ovat olleet mielenkiintoisia ja kivoja.

Kulttuurin tuntemus: oppimispäiväkirja

Eka viikko:

Ekalla viikolla puhuimme siitä, mitä kulttuuri on ja mitä se meille merkitsee. Keskustelimme Turun puukotuksesta ja muutenkin terrorismista ja mielipiteistämme pakolaisista, maahanmuuttajista ja rasismista.

Katsoimme Anthony Bourdain maailmalla- ohjelman jakson Suomesta. Suomalainen kulttuuri esitettiin siinä alkoholin ympärillä pyörivänä ja suomalaiset tylyinä, mutta alkoholin kera rentoina ja avoimina. Myös perhesiteitä ja ruokaa kuvattiin ohjelmassa.

Opin uutta kulttuureista ja oli kiinnostava kuulla muiden mielipiteitä eri kulttuureista.