keskiviikko 31. elokuuta 2016

Hämeenlinna

Hämeenlinnan väkiluku on n. 68 000 ja kokonaispinta-ala on 2 013,52km.
Hämeenlinnassa on viisi kaupunginosakeskusta, jotka ovat Renko, Hauho, Kalvola, Lammi ja Tuulos. Hämeenlinnassa on 41 kaupunginosaa:

Linnaniemi: Keskustan bussit eli 12,15, ja 20
Koilliskulma: bussit 12, 15, 9
Hämeensaari: Kaikki linja-autoasemalle menevät bussit
Saaristenmäki: bussit 12, 15, 9, 20, 10
Keinusaari: bussit 12, 15 ja Sairion bussit
Sairio ja Sairionranta: bussit 13, 17 ja 2
Myllymäki: bussit 2, 3 ja 5
Kauriala: bussit 2, 8 ja 15
Ahvenisto ja Poltinaho: bussit 4, 3, 13 ja 20
Pullerinmäki: bussit 12, 15 ja 5
Ojoinen: bussit 12, 15 ja 8
Puistonmäki: bussi 4
Kirstula: bussi 4
Aulanko: bussit 2, 13 ja 17
Hätilä: bussit 12, 15 ja 10
Idänpää: bussit 5 ja 8
Katinen: bussi 12
Katuma: bussi 12
Kantola: bussi 15
Kankaantausta: bussit 17 ja 2
Miemala: bussi 3
Hattelmala: bussi 3
Munakas: Rengon bussit
Luolaja: Rengon bussit ja 2
Voutila: bussit 13 ja 20
Loimalahti: bussit 4 ja 20
Vuorentaka: bussit 13, 14 ja 3
Tiirinkoski
Pikku-Parola
Luhtiala
Ruununmylly: bussit 4 ja 1
Taka-Hätilä
Hangasmäki: bussi 1
Kankainen: bussi 1
Mäskälä
Kappola
Hakumäki
Vanaja: bussi 15
Käikälä: bussit 12, 15, 9, 10 ja 20
Harviala: bussi 15

Hämeenlinnassa voi harrastaa:

- AirSoft - AirSoft ry:n käytössä on Hiihtomaan alue ja Hattulasta Ilamon alue
- Jalkapallo - HJS esim. Pullerilla
- Jääkiekko - HauSi eli Hauhon Sisu ja HPK Hämeenlinnan Pallokerho jäähalleilla
- Yleisurheilu - Tarmon urheiluseura
- Koripallo - esim. Punaportin Blues
- Pesäpallo - Hämeenlinnan Paukku
- Salibandy - LASB eli Lammin Salibandy ja Steelers
- Ammunta - Hämeenlinnan ampumaseura
- Hiihto - Hämeenlinnan hiihtoseura
- Kamppailulajit - Hämeenlinnan Aikidoseura, Judoseura, Karateseura, Kisa, Shorinji Kempo, Taekwondo Hämeenlinna, Kalvolan Isku, Kalvolan Keihäs ja Kushin-Kan ry
- Kiipely - Hämeenlinnan kiipeilyseura ry
- Moottoriurheilu - Hämeenlinnan moottorikerho ry
- Skeittaus - Hämeenlinnan Skate ry ja muita skeittauspaikkoja löytyy Hämeenlinnan alueella: Hämeensaari (Citymarketin ja moottoritien liittymän välissä oleva monipuolinen "Diy-park"), Ruununmyllyn miniramppi (Ruununmyllyn koulun pihalla), Hauhon Skatepark (Hauhon Yhtenäiskoulun pihassa), Kalvolan skeittiramppi ja Iittalan urheilukentällä
- Sulkapallo - Hämeenlinnan sulkapalloilijat
- VPK - Hauhon, Rengon, Lammin, Kalvolan ja Pohjoisten (Tuulos) VPK

Hämeenlinnan koulut/oppilaitokset:

Hämeenlinnan alakouluja (luokat 1-6) ovat: Alvettulan koulu, Eteläisten koulu, Jukolan koulu, Kirkonkulman koulu, Konnarin koulu, Luolajan koulu, Miemalan koulu, Myllymäen koulu, Ortelan koulu, Rengon koulu, Ruununmyllyn koulu, Seminaarin koulu, Tuuloksen koulu ja Vuorentaan koulu

Hämeenlinnan yhtenäiskouluja (luokat 1-9) ovat: Nummen yhtenäiskoulu, Hauhon yhtenäiskoulu, Hämeenlinnan yhteiskoulu ja Iittalan yhtenäiskoulu

Hämeenlinnan yläkouluja (luokat 7-9) ovat: Hakkalan koulu, Kaurialan koulu ja Lyseon koulu

Hämeenlinnan lukioita ja ammattiopistoja ovat: Hämeenlinnan lyseon lukio, Kaurialan lukio, Lammin lukio, Parolan lukio ja Ammattiopisto Tavastia

Hämeenlinnasta pääsee junalla Helsinkiin noin kolme kertaa tunnin aikana (n. 10-30min välein). Junat pysähtyvät yleensä Hämeenlinna - Riihimäki - Hyvinkää - Tikkurila - Pasila - Helsinki.
Tampereelle junia lähtee noin tunnin välein. Junan reitin pysähdykset ovat Hämeenlinna - Toijala - Viiala - Lempäälä - Tampere. 
Pidemmälle matkalle Rovaniemelle junia lähtee noin kolmen tunnin välein. (Hämeenlinna - Parkano - Seinäjoki - Kokkola - Ylivieska - Oulu - Kemi - Rovaniemi)

Hämeenlinnan 10 parasta turistikohdetta ovat:
- Hämeen linna
- Ahveniston toimintapuisto
- Vankilamuseo
- Aulangon näkötorni ja joutsenlampi
- Hämeenlinnan taidemuseo
- Hämeenlinnan kirkko
- Sähkömuseo Elekra
- Sibeliuksen syntymäkoti
- Panssarimuseo
- Härkätien museo








lauantai 27. elokuuta 2016

Hyvä asiakaspalvelija

Hyvällä asiakaspalvelijalla on positiivinen asenne ja hän on iloinen, reipas, myyntihenkinen ja tiimityötaitoinen. Hän osaa lukea asiakkaitata, heidän tunteitaan ja mielialojaan ja hän tietää koska asiakkaat haluavat apua ja koska eivät. Hän on sitoutunut työhön ja on yhteistyöhaluinen. Hyvän asiakaspalvelijan on oltava joustava, haluttava miellyttää asiakasta, oltava kielitaitoinen, puhuttava selkeästi ja ymmärrettävästi ja tarttuttava työhön kuin työhön. Asiakaspalvelija kunnioittaa asiakkaita ja heidän tarpeitaan. Hänen täytyy ilmeillään ja eleillään osoittaa asiakkaalle, että he ovat tervetulleita. Viestit eivät saa olla ristiriitaisia eli jos asiakaspalvelija on ystävällinen ja positiivinen hänen täytyy myös ilmeillä ja eleillä osoitaa olevansa sitä.

Hyvä asiakaspalvelija antaa hyvän ensivaikutelman eli hänellä on hyvä hygienia, siistit työvaatteet ja ystävällinen ja helposti lähestyttävä olemus. Työvaatteet ovat työnantajan määräämät ja niiden on aina oltava pestyt ja silitetyt. Tatuointeja ja lävistyksiä ei saa olla näkyvillä, elleivät ne sovi työpaikan teemaan.

Toiminta asiakaspalvelutilanteissa on sujuvaa, tehokasta, ehjää, nopeaa ja siistiä. Palvelu voi olla henkilökohtaista, mutta asiakaspalvelija ei saa olla yli-innokas ja häiritä asiakasta olemalla liian päällekäyvä. Palvelu on asiantuntevaa ja faktoihin perustuvaa. Asiakaspalvelija huomioi asiakkaan toiveet ja tunteet ja suhtautuu rauhallisesti tilanteisiin eikä ala raivota asiakkaille tai järjestä kohtauksia vaikka asiakkaat olisivat ärsyttäviä tai vaikeita. Asiakaspalvelija tuntee tuotteet ja osaa myydä niitä ja ohjata asiakkaita heidän tarvitsemallaan tavalla.

Asiakkaan käytökseen vaikuttaa asiakaspalvelijan käytös, se onko asiakkaalla hyvä vai huono päivä ja kellon aika. Jos asiakas saa heti aamusta huonoa palvelua, hän varmasti ärsyyntyy ja tulee huonolle tuulelle. Kun asiakasta kohdellaan kunnioituksella, ystävällisesti ja asiantuntevasti hänelle tulee hyvä olo ja palvelussa ei aiheudu ongelmia. Jos asiakas käyttäytyy kuitenkin asiattomasti ja häiritsee muita asiakkaita on asiakaspalvelijan esim. poistettava asiakas paikalta tai tehtävä mikä työpaikalla on protokollan mukaista.

Kun asiakas saa hyvää palvelua hän tulee suurella todennäköisyydellä uudelleen samaan paikkaan ja saattaa suositella paikkaa muillekin. Huonosta palvelusta asiakas kertoo moninkertaisesti niin monelle kuin hyvästä palvelusta ja yritys menettää asiakkaita, kun sana huonosta palvelusta leviää.

Olen mielestäni positiivinen, energinen ja sosiaalinen eli melko hyvä asiakaspalvelija. Olen myös yhteistyökykyinen ja hyvä kuuntelemaan. Voisin kehittää kärsivällisyyttäni, koska ärsyynnyn helposti enkä aina ajattele ennen kuin puhun.