maanantai 1. toukokuuta 2017

Työssäoppi - Alajoen kasvitarha

Vko 5

Viidennellä viikolla olin kahvimökissä aika paljon, opin mitä mökin avaamiseen ja sulkemiseen sisältyy, koska tein molempia. En kuitenkaan joka päivä ollut pääasiassa kahvimökissä, koska sovimme toisen työntekijän kuka hoitaa kahvimökkiä kanssa, että se kuka on avaamisvuorossa hoitaa pääasiassa mökin, mutta tarvittaessa menemme molemmat. Kun en kahvimökissä ollut olin kasvitarhan puolella myymässä ja täyttämässä pöytiä. Näytin myös torstaina uudelle kesätyöntekijälle miten kahvimökissä toimitaan.

Vko 4

Neljännellä viikolla täytin pöytiä ja kasvien hoitotöitä alkuviikosta. Siivosin kahvimökkiä sen avausta varten. Siivoukseen kuului ikkunoiden ja jääkappien pesua, pakastimen täyttöä jäätelöillä ja kylmäkaapin täyttöä limuilla, mehuilla ja energiajuomilla. Torstaina testasimme kahvimökin uunia. Perjantaina kahvimökki avattiin ja olin siellä aina, kun oli asiakkaita, muuten täyttelin kasvipöytiä. Olin myös lauantaina töissä, silloin olin lähes koko päivän kahvimökissä. Lauantaina alkoi jo olla kunnolla asiakkaita, joka oli hyvä, koska opin toimimaan kahvimökissä, kun kiireessä ei ollut aikaa ihmetellä ja miettiä, piti vain saada asiakkaille tuotteita myytyä. 

Vko 3

Kolmannella viikolla kylvin erilaisia kukkia ja vihanneksia kuten esim, kurkkua ja samettiruusua. Ennen kylvmistä täytin purkit, joihin kasvit tulivat. Kylväminen oli tarkkaa työtä, koska siemeniä piti laittaa tietty määrä jokaiseen purkkiin. Laitoin myös mustasilmäsusanna-amppeleihin niihin tarvittavat kannattimet. "Perkasin" pelargonioita ja järjestelin orvokkeja loppuviikosta. Palvelin myös asiakkaita. Asiakaspalvelua alkoi olla jo aika paljon, joten sitäkin puolta on päässyt oppimaan ja myös kukkien tunnistaminen alkaa olla helpompaa ja se tekee asiakaspalvelusta mukavampaa, kun löydän heidän pyytämiänsä kukkia ja osaan jonkin verran auttaa. Monissa asioissa minun täytyy kylläkin edelleen pyytää neuvoa.

Vko 2

Toisella viikolla autoin Lassea laittamaan pihassa olevaan katokseen kasvihuonemuovit seiniksi, jotta siitäkin tulisi tilapäinen kasvihuone, koska näin kylmien ilmojen takia amppelit täytyi saada lämpimään tilaan. Viikon aikana myös siirsimme amppeleita tuohon rakentamaamme kasvihuoneeseen. Yhtenä päivänä siivosimme pihapiiriä, eli katkoimme kuolleet ja kuivuneet kasvit pois ja haravoimme. Käänsin myös köynnöskasveja niiden tukiin, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Kävimme myös Sirjen kanssa kasveja läpi, jotta löytäisin eri kasvit ja tietäisin jotain niiden hoidosta. Olin myös mukana muutamassa asiakaspalvelutilanteessa.

Vko 1

Ensimmäisellä viikolla olen tehnyt erilaisia töitä kasvihuoneessa mm. lajitellut ja täyttänyt ruukkuja, asetellut köynnöskasveja tukiinsa, laittanut tukia kasveille, kiinnittänyt amppeleiden kannattimia, "parturoinut" neilikoita ja ottanut huonoja ja kuivuneita lehtiä kukista. Olen opetellut kassan käyttöä ja ollut mukana asiakaspalvelutilanteissa. Sain kotiin mukaan kansion, jossa kerrotaan erilaisista kasveista ja niiden hoidosta, jotta osaisin vastata asiakkaiden kysymyksiin vähän paremmin ja tunnistaisin kasveja.

1 kommentti:

  1. Hei Anni, hyvä, että olet päässyt asiakaspalveluunkin jo. Ja rakennustyötkin ovat tulleet tutuksi. Kunhan tässä ilmat lämpenevät, niin asiakaspalvelua tulee varmasti entistä enemmän. Tsemppiä :)

    VastaaPoista