perjantai 27. lokakuuta 2017

Seikkailumatkailu

Kuumailmapalloilu

Kuumailmapalloilua voi harrastaa esim Räyskälän Ilmailukerhossa. Muita järjestöjä en oikein löytänyt, mutta erilaisissa yrityksissä voi palloilua harrastaa. Monia tapahtumiakin järjestetään joihin voi osallistua.

Kuumailmapalloilu on paljon sääolosuhteista kiinni. Huonolla ilmalla, eli tuulisella, sateisella tai myrskyisällä säällä ei voi lentää. Voi harrastaa ympäri vuoden.

Kuumailmapallolentoon tarvitaan lähtöpaikkana esim pelto tai urheilukenttä, itse kuumailmapallo ja lentäessä etsitään paikka johon laskeudutaan, koska palloa ei kauheasti voi ohjata, koska se kulkee tuulen mukana.

Lajia harrastetaan ympäri maailmaa.

Kuvahaun tulos haulle kuumailmapalloOsallistujilta ei vaadita oikeastaan mitään muuta kuin, että he pysyvät kyydissä. Osallistujat eivät saa panikoida tai riehua kyydissä, eivätkä he saa häiritä ohjaajan lentämistä.
Ohjaajilta vaaditaan, että he osaavat käyttää kuumailmapalloa, mutta iällä ja kunnolla ei sinänsä ole väliä. Ohjaajien pitää kuitenkin jaksaa keskittyä lentämiseen.

Turvallisuusasioita on, että pitää olla rauhassa korissa, eikä saa kurkotella laidan yli liikaa. Korissa ollaan korkealla ilmassa, joten varovaisuutta pitää noudattaa, eikä siellä saa touhuta ylimääräistä ja ohjaajaa pitää kuunnella ja ohjeita noudattaa. Kuumailmapallon poltinta pitää varoa, eikä itseään saa polttaa.

Linnanpallo:


Yritys järjestää kuumailmapallolentoja. Kuohuviinit ja muut rekvisiitat kuuluvat yrityksen palveluihin. Linnanpallolta voi myös ostaa lahjakortteja lennoille. Lennot toteutetaan 100-500m korkeudessa, jos asiakkaat haluavat myös korkeammalle voi nousta. Yritys järjestää myös yleisölennätyksiä, jolloin kyytiin mahtuu 6-12 matkustajaa. Lennoilla voi myös viettää juhlapäivää, kuten hääpäivää, jolloin tarjoilut ovat hiukan erilaiset. Lentojen hinta on 214-2575€ riippuen minkälainen lento on.

https://www.youtube.com/watch?v=uz361sA2PbM

Lähteet:
http://efryik.fi/
http://www.linnanpallo.fi/fi/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuumailmapallo


keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Luontomatkailuyritys - Etelä-Savo

Lomalehto cottages

Lomalehto cottages tarjoaa upean  suomalaisen mökkielämyksen. Kaikki mökit sijaitsevat Saimaan rannalla. Järvellä voi käydä kalastamassa, melomassa, soutamassa tai uimassa. Mökkien vierestä lähtee 2km pituinen luontopolku. Lomalehdon metsissä voi marjastaa, sienestää, patikoida ja myös pienriistan metsästys onnistuu alueella. 

Kuvahaun tulos haulle lomalehto cottages
Kalastus on mahdollista mato-ongella, virvelillä, katiskalla tai verkolla. Yritys järjestää asiakkailleen heidän tarvitsemansa viehekalastusluvat.

Pienriistan metsästys ajoittuu riistalajista riippuen elokuun lopusta helmikuun loppuun. Tyypillisiä saaliseläimiä on metsäkanalinnut ja jänikset.

Luontopolkureitin varrella on kota, jossa voi levähtää ja keittää vaikka nokipannukahvit ja paistaa makkaraa.

Yritykseltä on myös mahdollista vuokrata välineitä. Kesällä vuokrattavia välineitä ovat kanootti, kajakki, soutuveneen purjevarustus, lisävene, perämoottori ja polkupyörä. Talvella lumikengät, sukset, potkukelkka ja pilkkivälineet.

Talvella mökin vuokratessa voi hiihtää, mökin vierestä lähtee 4,5km pituinen hiihtolatu. Myös lumikenkäily, pilkkiminen ja avantouinti ovat mahdollisia aktiviteetteja. Lähialueelta löytyy myös pulkkamäki. Moottorikelkkasafari on myös mahdollisuus.

Sijainti:

Lomalehto cottages sijaitsee noin 70km päässä Savonlinnasta. Matkaa Mikkeliin on 114km ja 99km Lappeenrantaan. 















Yrityksen sosiaalinen media:

Yrityksellä on Instagram-, Facebook- ja nettisivut

Liikunnallisen matkapaketin suunnittelu

10 henkilöä

Perjnataina lähtö Helsingistä klo 15.30. Saavutaan perille Hämeenlinnaan Hotelli Cumulukseen klo 17. (1032€ 2 yötä 2x kahden hlö, 2x kolmen hlö huonetta 103.20€/per hlö) Klo 17.30 lähdetään Ahveniston olympiapuistoon. Puistossa käyminen on ilmaista. Ahvenistoharjulla sijaitseva urheilu- ja ulkoilukeskus rakennettiin vuoden 1952 Helsingin olympialaisia varten. Myöhemmin annettu nimi Olympiapuisto muistuttaa historiasta. Takaisin lähdetään klo 18.45.

Kuvahaun tulos haulle ahveniston olympiapuisto

Klo 19 syödään Pancho Villassa illallista. (9.90€/hlö) 99€). Illallisen jälkeen palataan hotellille ja mennään nukkumaan.

Lauantaina aamuna mennään syömään hotellin aamupala. Klo 9.45 lähdetään Flowparkiin (22€/hlö 220€) siellä ollaan 2h, jonka jälkeen klo 12 lähdetään syömään Raxiin.

Kuvahaun tulos haulle flowpark hämeenlinna
(9.90€/hlö 99€) Klo 13.15 lähdetään syömästä Aulangon kylpylään (16€/hlö 160€). Perillä ollaan klo 13.30, kylpylässä vietetään n. 3h, jonka jälkeen klo 16.45 lähdetään syömään Popinoon. Siellä ollaan perillä klo 17. (24€/hlö 240€) Lähtö on klo 18 kohti Ritari Areenaa, jonne mennään katsomaan HPK peli. Peli alkaa klo 18.30 ja loppuu n. klo 21. Pelin aikana syödään jotain hyvää areenalla. Pelin jälkeen lähdetään hotellille nukkumaan. (HPK peli 26.50€/hlö 265€)



Kuvahaun tulos haulle ritari areena


Sunnuntaina syödään brunssi hotellilla. Klo 12 lähdetään Kiipeilykeskus Hänkkiin Kantolaan (10€/hlö 100€). Perillä siellä ollaan klo 12.15. Hänkissä vietetään 1,5h. Klo 13.45 matka jatkuu kohti Piparkakkutaloa, jonne mennään syömään. Piparkakkutalossa syödään Talon yllätysmenu ja pullo viiniä. (56,7€/hlö 567€) Klo 15.30 lähdetään kohti Helsinkiä.

Kuvahaun tulos haulle hänkki

Kustannukset:
Ruoka: 1023€ 102,30€/hlö
Aktiviteetit: 745€ 74,50€/hlö
Majoitus: 1032€ 103,20€/hlö
Yhteensä 2800€ 280€/hlö

tiistai 24. lokakuuta 2017

Liikuntamatkailutehtävä

Hiihto

Tietoa lajista:



Kuvahaun tulos haulle kilpahiihtoHiihto on etenemistapa, jossa liikutaan suksilla ja sauvoilla. Sen on alunperin ollut tarkoitus helpottaa liikkumista talvella. Nykyään se on liikunta- ja kilpailumuoto, joka on kehittynyt ja jakautunut moniin eri alalajeihin. Näitä alalajeja on: alppi-, ampuma- ja freestylehiihto, hiihtosuunnistus, nopeuslasku, telemarkhiihto ja pohjoismaiset hiihtolajit: maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty. Hiihdon harrastaminen on mahdollista myös ilman lunta rullasuksilla ja vesisuksilla. Hiihdolla on nykyisin vahva urheiluluonne, jokaisessa sen alalajissa kilpaillaan ja Suomessa pohjoismaiset alalajit ovat erityisen suosittuja.


Aktiivinen liikuntamatka:

Aktiivisella liikuntamatkallaan pariskunta lähtee junalla Kolariin, josta mennään bussilla Äkäslompoloon hotelliin. Matkan tarkoituksena on mennä hiihtämään Ylläkselle Suomen laajimpaan latuverkostoon, jolla on pituutta yht 330km. Pariskunta menee hiihtämään vapaasti Ylläksen laduille, mutta he menevät myös päiväksi laskettelemaan. Ylläksellä on laskettelukeskus, jossa laskettelu tapahtuu.

Kuvahaun tulos haulle ylläs hiihto

Kustannuksia matkalla on junamatka, majoitus Lodge 67°N (330e, 3 yötä), laskettelu (välinevuokra ja hissilippu 3h 36e)

Valitsin aktiiviseen matkaan Ylläksen hiihtoreissun, koska Ylläksellä on Suomen parhaat hiihto mahdollisuudet.

Passiivinen liikuntamatka:

Pariskunta matkustaa Lahteen Salpausselän kisoihin katsomaan hiihdon maailmancupia 2.-4.3.2018. Näiden kolmen päivän aikana nähdään perjantaina yhdistetyn karsinta- ja varakilpailu, sekä mäkihypyn karsintakilpailu. Lauantaina ja sunnuntaina jaetaan kaikki palkintorahat ja maailmancup pisteet. Kisoissa nähdään uudet olympiamitalistit ja muut maailmancup- kilpailijat kisaamassa kahdeksassa maailmancupin osakilpailussa mäkihypyssä, yhdistetyssä ja maastohiihdossa.

Kuvahaun tulos haulle salpausselän kisat

Kustannuksia matkalla on ajomatka Lahteen, liput kisoihin ja majoitus Forenom Aparthotel Lahti City (245e, 2 yötä).

Valitsin Salpausselän kisat, koska niihin haluaisin mennä itsekin. Ne ovat myös erinomainen matkakohde hiihtokisojen kannalta.

Nostalginen liikuntamatka:

Pariskunta matkustaa Lahteen hiihtomuseoon. Lahden hiihtomuseossa esitellään hiihdon historiaa monista eri näkökulmista tarvehiihdosta kilpahiihtoon. Siellä kerrotaan Lahden kisahistoriaa, valotetaan mäkihypyn eri vaiheita, ampumahiihdon näkökulmia, laskettelun historiaa sekä nykypäivää. Museossa on mäkihyppysimulaattori, jossa pääsee kokeilemaan omia hyppytaitojaan Lahden suurmäessä. Sinne on perustettu kunniagalleria Nordic Ski Hall of Fame. Hiihtomuseossa on myös nähtävillä valikoima Marja-Liisa Kirvesniemen ja Eero Mäntyrannan esineistöä, sekä Matti Nykäsen arvokisamitalit. 

Kuvahaun tulos haulle hiihtomuseo

Kustannuksia matkalla on ajomatka, pääsymaksut museoon (yht. 24e)

Valitsin Lahden hiihtomuseon, koska sinne haluaisin päästä itsekin käymään. Museossa oppii hiihdon historiaa ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää.