perjantai 27. lokakuuta 2017

Seikkailumatkailu

Kuumailmapalloilu

Kuumailmapalloilua voi harrastaa esim Räyskälän Ilmailukerhossa. Muita järjestöjä en oikein löytänyt, mutta erilaisissa yrityksissä voi palloilua harrastaa. Monia tapahtumiakin järjestetään joihin voi osallistua.

Kuumailmapalloilu on paljon sääolosuhteista kiinni. Huonolla ilmalla, eli tuulisella, sateisella tai myrskyisällä säällä ei voi lentää. Voi harrastaa ympäri vuoden.

Kuumailmapallolentoon tarvitaan lähtöpaikkana esim pelto tai urheilukenttä, itse kuumailmapallo ja lentäessä etsitään paikka johon laskeudutaan, koska palloa ei kauheasti voi ohjata, koska se kulkee tuulen mukana.

Lajia harrastetaan ympäri maailmaa.

Kuvahaun tulos haulle kuumailmapalloOsallistujilta ei vaadita oikeastaan mitään muuta kuin, että he pysyvät kyydissä. Osallistujat eivät saa panikoida tai riehua kyydissä, eivätkä he saa häiritä ohjaajan lentämistä.
Ohjaajilta vaaditaan, että he osaavat käyttää kuumailmapalloa, mutta iällä ja kunnolla ei sinänsä ole väliä. Ohjaajien pitää kuitenkin jaksaa keskittyä lentämiseen.

Turvallisuusasioita on, että pitää olla rauhassa korissa, eikä saa kurkotella laidan yli liikaa. Korissa ollaan korkealla ilmassa, joten varovaisuutta pitää noudattaa, eikä siellä saa touhuta ylimääräistä ja ohjaajaa pitää kuunnella ja ohjeita noudattaa. Kuumailmapallon poltinta pitää varoa, eikä itseään saa polttaa.

Linnanpallo:


Yritys järjestää kuumailmapallolentoja. Kuohuviinit ja muut rekvisiitat kuuluvat yrityksen palveluihin. Linnanpallolta voi myös ostaa lahjakortteja lennoille. Lennot toteutetaan 100-500m korkeudessa, jos asiakkaat haluavat myös korkeammalle voi nousta. Yritys järjestää myös yleisölennätyksiä, jolloin kyytiin mahtuu 6-12 matkustajaa. Lennoilla voi myös viettää juhlapäivää, kuten hääpäivää, jolloin tarjoilut ovat hiukan erilaiset. Lentojen hinta on 214-2575€ riippuen minkälainen lento on.

https://www.youtube.com/watch?v=uz361sA2PbM

Lähteet:
http://efryik.fi/
http://www.linnanpallo.fi/fi/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuumailmapallo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti