maanantai 28. toukokuuta 2018

Retki-, erä ja luontoruokailu juomat



Ennen ateriaa tarjoiltava aperitiivi:



Resepti:
2cl mango makusiirappi
3-4cl kuohuviini (kaadoin silmämääräisesti)
4cl mansikkamehu
koristeena mansikka, ananas ja kiivi

Valmistin juoman rakentamalla suoraan lasiin. Ennen juoman rakentamista jäädhytin lasin jäämurskalla. Ensin kaadoin mansikkamehun ja kuoharin ja sekoitin ne baarilusikalla. Mangosiirapin kaadoin viimeisenä nopeasti sekaan, mutta en sekoittanut, koska halusin tequila sunrise tyyppisen värin juomalle.
Koristeeksi laittaisin väreihin sopivan kukan, kuten tulikellukan, sekä puolukanvarpuja. Juoma sopisi tarjoiltavaksi eksoottisemmassa ympäristössä, kuten rannalla tai ihan vain kuumana kesäpäivänä. Lasina käyttäisin kuvassakin näkyvää kuohuviinilasia.
Juomasta saisi alkoholipitoisen vaihtamalla alkoholittoman kuoharin alkoholilliseen ja mansikkamehun mansikkalikööriin.
Juoman pitäisi sopia gluteenittomille ja laktoosittomille ruokavalioille.


Kuuma jälkiruokajuoma:



Resepti:
3cl minttusuklaa makusiirappi
kahvi
kerma
kermavaahto
koristeena suklaaraaste ja mintunlehti

Valmistin juoman rakentamalla lasiin, johon kaadoin ensin makusiirapin ja kahvin ja sekoitin ne baarilusikalla. Ennen juoman teon aloittamista lämmitin lasin kuumalla vedellä. Kaadoin kahvin ja siirapin päälle baarilusikan avulla kerman, jotta saisin sen jäämään juoman päälle, eikä se sekoittuisi juomaan. Kerman päälle laitoin vielä hieman kermavaahtoa.
Koristelin juoman suklaaraasteella ja mintunlehdellä. Tarjoilisin juoman puutarjottimella, jolle asettelisin pieniä kuusen oksia, käpyjä mustikanvarren, jossa olisi myös mustikoita. Juoman voisi tarjoilla myös kuksasta, mutta silloin juoman kerrokset eivät näkyisi, joten kuvassa näkyvä lasi toimisi hyvin. Tarjoilupaikkana toimisi esim. kota. Tavallisen suodatinkahvin sijasta tekisin juoman nokipannukahviin.
Alkoholipitoisen juomasta saisi vähentämällä kahvin määrää ja makusiirapin 2cl ja lisäämällä Torres 10 brandya.
Laktoositon juomasta tulee kun kerma, kermavaahto ja suklaa ovat laktoosittomia. Gluteeniton se on jo valmiiksi.

Kylmä jälkiruokajuoma:



Resepti:
Ananaslohko
Appelsiinilohko
2cl kerma
3cl mansikka makusiirappi
jäämurska
koristeena ananaspala ja kuivattu appelsiiniviipale

Valmistin juoman blendaamalla. Ensimmäiseksi viilensin lasin jääpaloilla. Sen jälkeen leikkasin ananaksesta viipaleen, josta leikkasin kuoret pois, sitten tein saman appelsiinille. Leikeltyäni hedelmät laitoin kaikki ainekset blenderiin. Blendaamisen jälkeen kaadoin juoman lasiin ja koristelin sen. 
Tämäkin juoma sopisi ekstoottisempaan ympäristöön ja tarjoilisin sen kaiverretun ananaksen sisältä. Toinen vaihtoehto koristelulle olisi, että sokeroisin hurrikaanilasin reunat ja lisäisin ananasviipaleen. sekä limen kuoresta tehtyä raastetta juoman pinnalle.
Alkoholillisen juomasta saisi lisäämällä vaaleaa rommia 2cl ja vaihtamalla mansikkasiirapin mansikkavodkaan.
Gluteeniton juoma jo on. Laktoositon siitä tulee, kun kerma on laktoositonta.

1 kommentti:

  1. Hyviä koristelu- ja tarjoiluideoita, selkeät reseptit sekä valmistustavat. Mutta kuvat eivät näy!!! Saisitko korjattua??

    VastaaPoista