maanantai 5. syyskuuta 2016

Kattauskilpailu

Suunnittelu:
Suunnittelu onnistui hyvin. Olimme kaikki tasapuolisesti suunnittelussa mukana, Amanda tosin hoiti kirjoittamisen, koska käytimme hänen blogiaan. Olimme Rosan kanssa kuitenkin mukana miettimässä mitä ja miten suunnittelu kirjoitetaan. Meistä jokainen etsi pinterestistä kuvia ja keksimme ystävänpäivä teeman ja valitsimme kattaustyylin yhdessä. Suunnittelimme koulussa ja käytimme nettiä, omaa mielikuvitusta ja kirjoittamiseen tietokonetta. Suunnitelma muuttui jonkin verran matkan varrella, kun saimme lisää ideoita, mutta suunnitelma pysyi pääosin samana. Lisäsimme vain muutamia asioita täydentääksemme kattausta.

Vuorovaikutus ja ryhmätyö:
Ryhmätyöskentelymme oli tasa-arvoista, teimme tasapuolisesti tehtäviä. Ryhmätyöskentelymme sujui todella hyvin. Keskustelimme ja teimme päätökset yhdessä. Otimme toisemme huomioon ja kuuntelimme toisiamme. Vuorovaikutus toimi puhumalla ja se sujui suunnitellustí, koska tunnemme toisemme todella hyvin niin keskustelu ja työskentely oli helppoa yhdessä.

Kuvaaminen ja editointi: 
Kuvista tuli aikalailla mielikuviemme mukaiset. Hieman erilaiset, koska kattauksen suunnitelma oli vähän erilainen kun tekemämme kattaus. Kuvien muokkaus onnistui hyvin, koska saimme kattauksesta hyvät kuvat eivätkä ne tarvinneet paljoa muokkausta. Emme olisi tarvinneet enempää kuvanmuokkaus työkaluja.

Kilpailu ja markkinointi:
Facebook toimii mielestäni hyvin kilpailun alustana. En käyttäisi muuta foorumia, koska todella moni käyttää facebookia ja se on selkeä ja helppo käyttää. Esimerkiksi twitterin tai instagramin käyttäjät ovat pääasiassa nuoria ja halusimme tavoittaa myös muun ikäisiä ihmisiä. Facebookia käyttävät myös monet vanhemmatkin ihmiset ja muutenkin monet eri-ikäiset. Kilpailu on riittävän näkyvä, koska sitä voi jokainen jakaa ja kaikki käyttäjät voivat sen nähdä. Some tavoittaa paljon ihmisiä, varmasti enemmän kuin jokin toinen kanava.
Tekisin yritykselleni facebook-, twitter- ja instagram- sivut ja jakaisin niitä omalla käyttäjälläni. Tekisin myös kotisivut yritykselleni, niin myös ei somen käyttäjät voisivat löytää yrityksen netistä. Opin että sosiaalinen media toimii hyvin markinoinnissa, sillä sen avulla saa hyvin näkyvyyttä ja se tavoittaa paljon ihmisiä. Se on myös nopea tapa saada tieto leviämään.

Reflektio:
Kokonaisuutena projekti onnistui odotettua paremmin. Meillä ei ollut mitään suuria ongelmia, vain oikeanlaisten somisteiden etsiminen oli osittain haastavampaa. Onnistuimme ryhmänä todella hyvin, koska työskentely oli helppoa ja luontevaa yhdessä. Tekisin selkeämmän ja valmiimman suunnitelman. Hyvää oli se, että kattauksen toteutus oli näkemyksemme mukainen ja onnistunut. Huonoa oli se, että aivan kaikkea mitä olisimme halunneet kattaukseen ei ollut saatavilla. Opin taittelemaan lautasliinoja ja laittamaan kattaukseen erilaisia somistuksia ja asetelmia. Olisin kaivannut lisää värejä ja mahdollisuuksia toteuttaa ideoita koulun tarvikkeilla.


1 kommentti: