maanantai 26. syyskuuta 2016

Ranska

USKONTO

Ranskassa valtio ja uskonto on erotettu toisistaan, eikä eri uskontokuntiin kuuluvia tilastoida virallisesti. Suurin uskonto on katolisuus. 51% väestöstä on katolisia, Ranskassa on myös melko paljon muslimeja. Juutalaisia on noin 600 000.

VÄESTÖ

Ranskassa on asukkaita 66 miljoonaa. Väestöntiheys on 116 asukasta / km2. Kaikki kansalaisuuden saaneet luetaan etnisesti ranskalaisiksi, eikä vähemmistökansoja virallisesti ole. Merkittävimmiksi vähemmistöiksi luetaan kelttiläiset, latinalaiset ja teutooniset kansat. 
Maan ainoa virallinen kieli on ranska.

KANSALLISET JUHLAPÄIVÄT

1.1 Uudenvuoden päivä
Pääsiäinen
28.4 Pyhän Pierre Chanelin päivä
1.5 Vappu
8.5 Voiton päivä (Toisen maailmansodan loppu)
Orjuuden lakkauttamisen muistopäivät: 22.5, 27.5, 10.6, 20.12 (eri alueilla)
Helatorstai ja Helluntai
29.6 Autonomian juhla
14.7 Ranskan kansallispäivä
21.7 Victor Schoelcherin päivä
29.7 Terriorion päivä
1.11 Pyhäinpäivä
25.12 Joulupäivä
26.12 Tapaninpäivä
Kuukalenterin 12 kuukauden 10 päivä Id al-Adha (Ylimääräinen juhlapäivä Mayottella, islamin tärkein juhla)

KULTTUURI

Ranskalainen sanonta pitää täsmällisyyttä kohteliaisuutena. Myöhästeleminen ei ole harvinaista. Vieraan on syytä olla täsmällinen. Ranskan virka-aika on ma-pe 8.30-12.00 ja 14-18.00. Päivät saattavat venyä pitkiksikin. Keskiviikkoisin lapset ovat usein vain puoli päivää koulussa tai kokonaan vapaalla. Ranskan aikakäsitys on lineaarinen. Suomeen verrattuna yhteiskunta on maskuliininen. Yhteisöllinen kulttuuri. Suuren valtaetäisyyden kulttuuri. Epävarmuutta välttävä kulttuuri. 

MATKAILU

Ranskasta Suomeen matkustaneista yöpyi Suomessa tammi-heinäkuussa 2016 n. 162 093. Kävijämäärä on kasvanut tammi-heinäkuusta 2015 9.0%. Ranskalaiset matkustavat mielellään Lappiin talvilomailemaan.
Suosittelisin Lapissa laskettelu ja hiihtolomaa, koska sellainen selvästi kiinnostaa heitä. Kesäaikaan veisin heidät mökkeilemään. 

POHDI

Ohjelmapalvelun täytyy olla ranskalaisten arvoja noudattavaa, se ei voi olla suomalaisten arvojen mukaan tehty, jos ranskalaisilla on erilainen ajatusmaailma. Ranskalaiset pitävät myös vapaata eivätkä ole samanlaisia työntekijöitä kuin suomalaiset, joten ohjelmapalvelu voi olla rennompi. Ohjelmapalvelu voi olla rento, koska ranskalaiset ovat rentoja ja saattavat myöhästellä. Ranskan yhteisö on hieman maskuliinistä, joten ohjelmapalvelussa on hyvä olla miehille ja naisille omaa tekemistä. Ranskalaiset ovat yhteisöllistä kansaa, joten ohjelmapalvelussa on hyvä tehdä perheen ja ryhmän kanssa, koska ranskalaisille ryhmään kuuluminen merkitsee turvallisuutta. Järjestys suojelee ihmisiä ranskalaisten kulttuurissa, joten ohjelmapalvelun on hyvä olla järjestelmällistä, mutta ei liian tiukkaa. Ranskalaisille turvallisuuden tunne on tärkeää, eli ei liian villiä palvelua. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti